Moroccan Tours Agency  
   
Marokko - cultuur
De keuken: kruiden, muntthee, couscous en tajine
De maaltijden zijn belangrijke sociale momenten in het leven van Marokkanen. Ze eten vaak gezamenlijk rond een grote schaal die volgestapeld ligt met voedsel. Het eten wordt met de rechterhand van de schaal gepakt.

Bekende gerechten zijn tajine, een stoofschotel die wordt bereid in een aardewerken schaal met een kegelvormige deksel. Daarnaast wordt vaak couscous gegeten. Couscous wordt gemaakt van een graansoort die bestaat uit kleine korreltjes.

En dan is er natuurlijk de muntthee, altijd bereid volgens een vast ritueel. De basis is groene thee, waaraan blaadjes munt worden toegevoegd. Dan gaat er suiker in het theepotje. De thee wordt geserveerd in kleine glaasjes. Bij het inschenken wordt de theepot eerst heel hoog gehouden om dan met een vloeiende beweging omlaag te worden gebracht. De ervaren theeschenker morst geen druppeltje. Na drie glaasjes is het tijd om weer op te stappen. Dat wordt niet met zoveel woorden gezegd, maar iedere Marokkaan weet het. Handig om te weten als je als buitenlander uitgenodigd wordt voor de thee.

 
 
Schrijf een review
over MTA op:
trip advisor
 
Moroccan Tours Agency - marokko_cultuur_keuken
+31(0)6 - 110 158 59 info@moroccantoursagency.com
s Skype nickname: brantait f   t   li
   
english version version franšais
 
Home  |  Sitemap  |  Webdesign: DG Graphic Design © 2010-2021