Moroccan Tours Agency  
   
Marokko - cultuur
Architectuur: Koningssteden, medrassa's, mozaïek en kasbahs
Marokko heeft vier koningssteden: Marrakech, Fez, Meknes en Rabat. Deze steden worden zo genoemd, omdat ze ooit door een sultan tot hoofdstad werden uitgeroepen.

In deze steden zijn prachtige voorbeelden te zien van oude islamitische bouwkunst, die vooral tot uiting komt in de vele moskeeën en Koranscholen, de Medrassa's. Veel muren en deuren zijn mooi versierd. Omdat de islam het afbeelden van levende wezens verbiedt, zie je overal in Marokko prachtige geometrische figuren en kleurrijke mozaïeken op zuilen, wanden, vloeren, plafonds en fonteinen. Traditionele huizen zijn altijd gebouwd rond een binnenplaats. In kleinere huizen is dat een betegelde ruimte, bij grotere huizen vaak een mooi aangelegde tuin. Daaromheen liggen de vertrekken met verschillende functies.

Een prachtig voorbeeld van oorspronkelijke architectuur zijn de kasbahs. Deze ‘kastelen' zijn opgetrokken uit leem en boden mensen bescherming tegen bedreigingen van buitenaf. De kasbahs werden bewoond door een grote familie. Een aantal van deze kasbahs zijn nog redelijk intact en worden goed onderhouden. Aangezien er geen cement of baksteen gebruikt wordt is jaarlijks onderhoud noodzakelijk. Een van de beroemdste is Ait Ben Haddou.

 
 
Schrijf een review
over MTA op:
trip advisor
 
Moroccan Tours Agency - marokko_cultuur_architectuur
+31(0)6 - 110 158 59 info@moroccantoursagency.com
s Skype nickname: brantait f   t   li
   
english version version français
 
Home  |  Sitemap  |  Webdesign: DG Graphic Design © 2010-2021