Moroccan Tours Agency  
   
Marokko - algemeen
Marokko ligt op het kruispunt van Europa en Afrika, de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Het heeft ongeveer 36 miljoen inwoners. Het land heeft een heel jonge bevolking: meer dan de helft is jonger dan 20 jaar. Marokko is landschappelijk een land van uitersten: van besneeuwde bergtoppen in het noorden tot droge woestijnen in het zuiden. Marokko is een populaire reisbestemming voor mensen uit de hele wereld dankzij de veelzijdigheid van het land op alle gebieden.

De twee officiële landstalen zijn Arabisch en Berber maar ook Frans wordt vrijwel overal in Marokko gesproken. De grootste bevolkingsgroepen in Marokko zijn de Berbers en de Arabieren. Marokko is een democratie, het land is politiek stabiel en de samenleving tolerant. De traditionele stammenstructuur maakt steeds meer plaats voor een op het gezin georiënteerde samenleving met steeds meer ruimte voor het individu.

De troonsbestijging van koning Mohammed VI in 1999 heeft geleid tot vele politieke, economische en sociale hervormingen. Door middel van educatie en het creëren van werkgelegenheid stijgt de levensstandaard van de gewone gemiddelde Marokkaan. De positie van vrouwen is sterker geworden. Het analfabetisme is sterk teruggedrongen door de algemene leerplicht.
 
 
Schrijf een review
over MTA op:
trip advisor
 
Moroccan Tours Agency - marokko_algemeen
+31(0)6 - 110 158 59 info@moroccantoursagency.com
s Skype nickname: brantait f   t   li
   
english version version franšais
 
Home  |  Sitemap  |  Webdesign: DG Graphic Design © 2010-2022